Page 34 - Erasmus Enocultura Activity Book Eco Edition Greek Version
P. 34

Δραστηριότητα: Παραγωγή Οίνου στην Κύπρο
            - Εξερεύνηση του Οινοποιείου Κτήμα

      Βασιλειάδη «Οίνου Γη» στο χωριό Όμοδος



    Η κλιματική αλλαγή αναπόφευκτα θα αλλάξει τον τρόπο με τον
    οποίο οι αγρότες παράγουν σταφύλια κρασιού που είναι ευαίσθητη
    καλλιέργεια. Οι καλλιεργητικές παραδόσεις και πρακτικές που
    χρησιμοποιούνται για αιώνες μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουν λόγω
    της κλιματικής αλλαγής. Οι παραγωγοί οινοποιήσιμων σταφυλιών
    πρέπει να εφαρμόσουν νέες μεθόδους και να πειραματιστούν με
    ποικιλίες σταφυλιών που είναι πιο προσαρμόσιμες σε θερμότερα
    καλοκαίρια και θερμότερους χειμώνες, καθώς και ξηρασίες και
    απροσδόκητα καιρικά φαινόμενα όπως χαλάζι, παγετούς την άνοιξη,
    και πλημμύρες.


    Οι εκπαιδευτικοί και μαθητές του Erasmus από το Περιφερειακό
    Γυμνάσιο Λιβαδιών που εργάζονταν στο έργο Erasmus Plus KA2:
    Enocultura 2018-1-ES01-KA201-049936, είχαν την ευκαιρία να
    συνεργαστούν          με    τους    Ευρωπαίους         Εκπαιδευτικούς         κατά     τη
    διάρκεια της συνάντησης καθηγητών που διοργανώθηκε στην
    Κύπρο (Δεκέμβριος 2019) για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του
    Έργου Erasmus Plus: Let’s be Eco-sustainAble, towards 2030,
    2019-1-IT02-KA229-062748_2. Ο σκοπός ήταν η ενημέρωση για
    την Παραγωγή Οίνου στην Κύπρο και για το πώς η κλιματική
    αλλαγή       θα   επηρεάσει       την    παραγωγή        κρασιού      στο     νησί.    Οι
    εκπαιδευτικοί και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν
    ιδέες και να μοιραστούν καλές πρακτικές. Το πιο σημαντικό ήταν ότι
    είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν το πώς τα δύο προγράμματα
    Erasmus         μπορούν          να      βοηθήσουν          τους       μαθητές        να
    συνειδητοποιήσουν περισσότερο την αλλαγή του κλίματος και πως
    αυτό θα επηρεάσει την παραγωγή κρασιού γενικότερα.
                                                                                                                                                                                33
   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39