Page 82 - Erasmus Enocultura Activity Book Eco Edition Greek Version
P. 82

Δραστηριότητα: Εργαστήριο                                              Παρασκευή – Μουστοκούλουρα

       μαγειρικής (μουσταλέυρια)                                             Για την παραγωγή μούστας* σταφυλιών βράζεται σε χαμηλή φωτιά. Στη

                                                                             συνέχεια προστίθεται μια μικρή ποσότητα αργιλίου για τον καθαρισμό του
                                                                             μούστου. Μετά το βράσιμο, προστίθενται συστατικά όπως αλεύρι, ζάχαρη,
                                                                             σιμιγδάλι, πετιμέζι, σουσάμι, βανίλια, αμύγδαλα, καρύδια κ.λπ. Η Μουσταλευριά

                                                                             είναι ένα αγαπημένο, ιδιαίτερα δημοφιλές στην περίοδο συγκομιδής σταφυλιών
                                                                             όταν ο μούστος είναι φρέσκος.


                                                                             * ο χυμός από τα πιεσμένα σταφύλια πριν από τη ζύμωση χρησιμοποιείται συχνά
                                                                             ως γλυκαντικό σε παραδοσιακές συνταγές ψωμιού, καθώς και στην παρασκευή
                                                                             επιδορπίων και γλυκών


































                                                                                                                                                                              81
   77   78   79   80   81   82   83   84   85   86   87