Page 225 - Erasmus Enocultura Activity Book Eco Edition Greek Version
P. 225
Γνωριμία με την παραδοσιακή κουζίνα των Καναρίων
Νήσων
Η κουζίνα των Καναρίων Νήσων αναφέρεται στα τυπικά
πιάτα και τα συστατικά της κουζίνας των Καναρίων Νήσων
και αποτελεί σημαντικό στοιχείο στην κουλτούρα των
κατοίκων της. Τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι η
φρεσκάδα, η ποικιλία, η απλότητα και ο πλούτος των
συστατικών του (που μπορεί να είναι αποτέλεσμα της
μακράς γεωγραφικής απομόνωσης που υπέστησαν τα
νησιά), ο συνδυασμός θαλασσινών και κρεατικών, οι
πολιτιστικές επιρροές και η χαμηλή γνώση του από τον
υπόλοιπο κόσμο. Η κουζίνα των Καναρίων Νήσων
επηρεάζεται από άλλους πολιτισμούς, ειδικά από τους
αυτόχθονες κατοίκους των νησιών (Guanches) και από τη
Λατινική Αμερική (ειδικά μετά τη μετανάστευση των
Καναρίων Νήσων του 20ου αιώνα στη Λατινική Αμερική).
Μερικές αφρικανικές επιρροές εξακολουθούν να ισχύουν
επίσης.
224