Page 228 - Erasmus Enocultura Activity Book Eco Edition Greek Version
P. 228
Canarian Mousse de Gofio χρησιμοποιώντας Κυπριακό
κρασί St. John Commandaria
Το Gofio είναι ένα είδος αλευριού των Κανάριων Νήσων
από φρυγμένους κόκκους (συνήθως σιτάρι ή ορισμένες
ποικιλίες αραβοσίτου) ή άλλα αμυλούχα φυτά (π.χ.
φασόλια και, ιστορικά, ρίζα φτέρης), ποικιλίες που
περιέχουν λίγο αλάτι. Το Gofio υπήρξε σημαντικό
συστατικό στο μαγείρεμα των Κανάριων Νήσων. Οι
μετανάστες των Κανάριων έχουν διαδώσει τη χρήση του
στην Καραϊβική (κυρίως στην Κούβα, τη Δομινικανή
Δημοκρατία, το Πουέρτο Ρίκο και τη Βενεζουέλα) και τη
Δυτική Σαχάρα. Βρίσκεται επίσης στην Αργεντινή, την
Ουρουγουάη και τη Χιλή, όπου είναι γνωστή ως harina
tostada και χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές. Το gofio
που διατίθεται στο εμπόριο στα Κανάρια Νησιά είναι πάντα
αλεσμένο, όπως το συνηθισμένο αλεύρι, παρά τον ορισμό
που δίνεται στο Ισπανικό Λεξικό της Βασιλικής Ακαδημίας.
227