Page 228 - Erasmus Enocultura Activity Book Eco Edition Greek Version
P. 228

Canarian Mousse de Gofio χρησιμοποιώντας Κυπριακό

                                                                                                                  κρασί St. John Commandaria




                                                                                           Το Gofio είναι ένα είδος αλευριού των Κανάριων Νήσων
                                                                                           από φρυγμένους κόκκους (συνήθως σιτάρι ή ορισμένες
                                                                                           ποικιλίες        αραβοσίτου)            ή    άλλα       αμυλούχα            φυτά       (π.χ.

                                                                                           φασόλια και, ιστορικά, ρίζα φτέρης),                                    ποικιλίες που
                                                                                           περιέχουν           λίγο      αλάτι.       Το      Gofio       υπήρξε          σημαντικό

                                                                                           συστατικό          στο      μαγείρεμα           των      Κανάριων           Νήσων.         Οι
                                                                                           μετανάστες των Κανάριων έχουν διαδώσει τη χρήση του
                                                                                           στην Καραϊβική (κυρίως στην Κούβα, τη Δομινικανή

                                                                                           Δημοκρατία, το Πουέρτο Ρίκο και τη Βενεζουέλα) και τη
                                                                                           Δυτική Σαχάρα. Βρίσκεται επίσης στην Αργεντινή, την

                                                                                           Ουρουγουάη και τη Χιλή, όπου είναι γνωστή ως harina
                                                                                           tostada και χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές. Το gofio
                                                                                           που διατίθεται στο εμπόριο στα Κανάρια Νησιά είναι πάντα

                                                                                           αλεσμένο, όπως το συνηθισμένο αλεύρι, παρά τον ορισμό
                                                                                           που δίνεται στο Ισπανικό Λεξικό της Βασιλικής Ακαδημίας.














                                                                                                                                                                              227
   223   224   225   226   227   228   229   230   231   232   233